Известие

Collapse
No announcement yet.

Винаги пали от втория път...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Винаги пали от втория път...

Отскоро имам такъв проблем.
    Като е студена пали от втория път.
    Понякога пали и от първия път, но трябва стартера да върти по-дълго време (3-4 сек). При втория опит пали ВИНАГИ и то за по-малко от секунда стартер.
    Това не ме притеснява особено, но ако е нещо малко, защо да не го оправя...
    Пък и уронва престижа на марката.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 90 hp 1996

Re: Винаги пали от втория път...

Аз до сега не съм имал/карал кола- която е на 5+години и да пали от първия път...Никога Та незнам какво те притеснява...На мен нито алфата нито ситроена ми палеше от първия път, но не съм имал проблеми никога...И сега е така Така, че не се притеснявай и си джиткай..Това е моя съвет..Едва ли е нещо сериозно,че да му обръщаш внимание
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
      Аз до сега не съм имал/карал кола- която е на 5+години и да пали от първия път...Никога Та незнам какво те притеснява...На мен нито алфата нито ситроена ми палеше от първия път, но не съм имал проблеми никога...И сега е така Така, че не се притеснявай и си джиткай..Това е моя съвет..Едва ли е нещо сериозно,че да му обръщаш внимание
      Не мисля че си прав, защо да не пали колата от първия път!?
      146 1.6 Boxer '96

Comment

84 година, януари месец производство беше БМВ-то ми. За всичките 5 г. употреба (около 40 000 км.) не съм имал случай да завъртя и да не запали...

Мисля че проблема е технически.

Comment

Първоначално публикувано от Bakalov
          Отскоро имам такъв проблем.
          Като е студена пали от втория път.
          Понякога пали и от първия път, но трябва стартера да върти по-дълго време (3-4 сек). При втория опит пали ВИНАГИ и то за по-малко от секунда стартер.
          Това не ме притеснява особено, но ако е нещо малко, защо да не го оправя...
          Пък и уронва престижа на марката.
          Направи един експеримент, преди да завъртиш стартера изчакай релето да изключи помпата. Може да повториш упражнението, като изключиш и отново дадеш контакт, след изключването на помпата въртиш стартера. После пиши дали има разлика.
          Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Пробвано. Ефект - никакъв.

Comment

Мисля че се случва само с 1.3 боксер , тука един колега има същия проблем /а съм чувал и за още няколко случая/ ->така и не намерихме решение
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

сега като се замисля и на мен няколко пъти не ми запали от 1-ви път, въртя примерно5 сек. и не пали после връткам и пали веднага. дали не паля много бързо след като съм сложил ключа и не се изключва блокиравката, а лампата ми е загаснала. ще изчакам като вкарам ключа да загасне първо лампата и тагава ще въртя, а не като сега слагам и върта. колега пробваи и ти така. иначе, имал съм и други стари коли палели са даже на четвърт оборот. иначе сигурно има доста обстоятелства около запалването от което зависи как да запали. на сааба докато не завърти два пъти да проверът някви датчици дали ми се въртят валовете( да няма скъсан ремък) не палеше, ама ми го казаха в сервиза на сааб. може и алфите да имат няакъф датчик да следи положението на вала и докато се завърти да стигне до датчика се бави с паленето, а може и датчика да е зацапан. е тва са само идеи де
                НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                  Мисля че се случва само с 1.3 боксер , тука един колега има същия проблем /а съм чувал и за още няколко случая/ ->така и не намерихме решение
                  хмм и старата ми 2.0 ТС го праеше тва ... ма ако помня как се оправи ... дали не беше спекла клапата на моторчето за празен ход ... май тва беше не искаше да развърти от воле ...
                  Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                  Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Все още не виждам мнение на специалист...

...

Comment

питаи патило... не маистор
                      НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Comment

Сега остава да дадеш допълнителна информация какво си сменял или проверявал, като свещи, кабели...Инъче голямо гадаене ще падне.

Comment

Е... имам я от скоро и не съм сменял нищо
                            пък и нищо не съм проверявал

Comment

Може да започнеш от свещи и нали не натискаш педала на газта докато палиш?

Comment

Working...
                              X